Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Мария Капон от Изправи се БГ! Ние идваме -

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Мария Капон от Изправи се БГ! Ние идваме -
Коментари Харесай

Мария Капон: Трябва незабавно преизчисление на пенсиите, последното е от 2008 година

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Мария Капон от " Изправи се БГ! Ние идваме " - член на бюджетната комисия, описа в " Още от деня " по Българска национална телевизия какво би трябвало да се направи още на следващия ден в Пленарна зала: 

" До тук сме дали своят вот 120 лв. незабавно за всеки един пенсионер, без значение от пенсията до края на годината. Освен 50-те лв., още 70 за септември, а по 120 от октомври. Това е Ковид добавката незабавно и в този момент. Гласувахме за майките от 1 октомври 650 лв. и преизчисление на пенсиите, всички пенсии съразмерно да се усилят. От 300 на 370 лв. минималната и съразмерно - всяка друга. Нашата парламентарна група настоява и за хората с увреждания да има задоволително средства, с цел да не изгубят пари, които са взимали. Утре това би трябвало да бъде изяснено. 

За ниските пенсии - 23%, междинните - 13% и на най-високите - 60 лв. от горната страна - до 1500 лв.. Утре ще се гласоподават. Тази актуалицзация е необратима. 

Ние късно гледаме и държавния бюджет, в който би трябвало да има запас за бизнеса, той би трябвало да съществува, само че би трябвало да има преизчисление към 2021 година, не е почтено последното да е към 2008 година. 

Утре ще се вземат окончателните решения - прехвърлянето е един, от една и съща каца се вземат тези пари. Има два стадия на смяна - актуализацията и преизчислението. " - изясни Капон.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР